П`ятниця, 26.04.2024, 10:34

Відділ освіти та методичний кабінет

 Фастівської РДА


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Форма входу
Головна » 2018 » Січень » 26 » Вітаємо призера конкурсу "Учитель року-2018" в номінації "Українська мова та література"
13:58
Вітаємо призера конкурсу "Учитель року-2018" в номінації "Українська мова та література"

«Я вибрала долю собі сама…» (Ліна Костенко)

Ось і завершився ІІ (обласний) тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018» у номінації «Українська мова та література». Позаду залишилися тривожні дні очікування невідомого, безсонні ночі роздумів про особливості учительської долі, справді нелегкої, але ж якої потрібної! Справжній учитель, як зірка. Він яскраво спалахує на небосхилі і світить, скільки у нього вистачає сил. І дуже потребує у цей момент підтримки, розуміння, співпереживання. Тому й хочеться розповісти про чудову людину, тендітну жінку, учителя опорного загальноосвітнього навчального закладу Веприцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Фастівської районної ради Михальченко Тетяну Миколаївну.

Це серйозна, стримана, із запальним вогником в очах, закохана до безмежжя у свою професію вчителька. Розпочала свій трудовий шлях ще педагогом-організатором у Дідівщинському НВК. Нині навчає веприцьких діток не тільки граматиці чи літературі, а й виховує в них порядність, толерантність, справедливість. Вимоглива до себе, в першу чергу, та до інших, вона вкладає в дитячі голівки паростки доброти та людяності, поваги і взаєморозуміння. І особливо багато уваги приділяє підготовці своїх учнів до майбутнього життя, адже чудово розуміє, що за сьогоднішніми школярами стоїть майбутнє України. І від того, як ми їх виховаємо та навчимо, залежить те, в якій державі будемо жити. Тому Тетяна Миколаївна переконана, що Україні потрібні розумні та освічені люди, справжні фахівці своєї справи. Всі свої знання і вміння вона намагається вкласти в уроки української мови та літератури, цікаві та змістовні, незвичні та оригінальні, бо прагне понад усе зацікавити учнів своїм предметом.

Тому нікого не здивувало бажання Тетяни Миколаївни взяти участь у конкурсі, досить непростому для кожного учителя (мене зрозуміють ті, хто брав участь!). Перемогло прагнення навчитися чогось нового, поділитися з колегами власними напрацюваннями, оцінити себе та свої вміння.

І ось чудовий результат – Тетяна Миколаївна стала лауреатом (другий результат за кількістю балів) ІІ (обласного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018». Вся педагогічна громада Фастівського району щиро вітає її з цим, зичить міцного здоров’я, простого жіночого щастя, підтримки та розуміння колективу, достойних умов для самореалізації як особистості, адже учительська доля це досить непросте випробування.

 

Учительська доля – надранні світанки,

Учительська доля – надрив і порив,

Учительська доля – життя до останку

Для тих, хто тобі своє щастя вручив.

 

Учительська доля – недоспані ночі,

Учительська доля – це полум’я й лід,

Учительська доля – це голос пророчий,

Який по життю провести тебе зміг.

 

Василенко В.І., методист районного методичного кабінету

Переглядів: 382 | Додав: YuriNez | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Архів записів

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Copyright MyCorp © 2024