П`ятниця, 26.04.2024, 05:36

Відділ освіти та методичний кабінет

 Фастівської РДА


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Форма входу
Головна » 2018 » Серпень » 28 » Серпнева розширена педагогічна рада освітян Фастівщини
16:27
Серпнева розширена педагогічна рада освітян Фастівщини

28 серпня 2018 року в актовій залі управління агропромислового розвитку райдержадміністрації відбулася серпнева розширена педагогічна рада освітян Фастівщини з теми: "Реформування системи освіти Фастівщини: висока якість, інтеграція у світовий простір, децентралізація – регіональні пріоритети". У роботі педагогічної ради взяли участь: заступник голови Фастівської районної державної адміністрації Волков Ю.В., начальник відділу освіти Рудаківська О.Й., педагогічні колективи закладів освіти району, депутати районної ради.

Начальник відділу освіти Рудаківська О.Й. у своїй доповіді проаналізувала основні тенденції в розвитку системи освіти Фастівщини, досягнення педагогів та учнів, визначила пріоритетні напрями реформування та розвитку галузі освіти району у 2018/2019 навчальному році.

Під час педагогічної ради відбулася низка різнопланових дискусій: про старт Нової української школи, розвиток інклюзивної освіти, підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, пілотування 2-го класу НУШ, прозорі фінанси в школах тощо. Виступаючі та учасники заходу акцентували увагу присутніх на проблемах, які хвилюють освітян: майбутнє шкільної освіти, пріоритетні стратегії, місце учителя в освітньому просторі, нові форми підвищення кваліфікації учителів та інші.

Розглядали питання педагогіки партнерства як шляху до конструктивної взаємодії суб’єктів освітнього процесу, зосередили увагу на посиленні ролі формування духовних та моральних цінностей учнівської молоді.

Кожен бажаючий мав можливість долучитися до обговорення хвилюючих питань.

 

Проект рішення серпневої розширеної педагогічної ради керівників закладів освіти та педагогічних працівників Фастівського району у 2018 році

На виконання закону України "Про освіту", Концепції Нової української школи, основних положень Програми розвитку системи освіти Фастівського району та з метою забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти учасники розширеної педагогічної ради приймають такі рішення щодо діяльності закладів освіти у 2018/2019 навчальному році:

1. Забезпечити реалізацію місцевих програм розвитку галузі освіти.

2. Забезпечити виконання Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа" на період до 2029 року".

3. Забезпечити в дошкільних закладах освіти належні умови для навчання дітей 5-річного віку.

4. Продовжувати роботу щодо збільшення показника охоплення дітей дошкільною освітою.

5. Забезпечити функціонування мережі закладів загальної середньої освіти; інформатизації та компʼютеризації освітнього процесу, забезпечити підключення до мережі Інтернет закладів загальної середньої освіти;

6. Вжити заходів щодо ефективної організації профільного навчання в закладах освіти району, створення системи професійної орієнтації старшокласників.

8. Забезпечити реалізацію права на освіту осіб з особливими освітніми потребами в умовах запровадження інклюзивної освіти.

9. Реалізувати заходи щодо формування єдиного інформаційно-навчального середовища та розроблення системи інформаційних освітніх ресурсів району.

10. Розгорнути систему регіональних моніторингових досліджень, спрямованих на виявлення якісних показників навчальних досягнень та оптимізації умов забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти.

11. Створити належні умови для забезпечення якісної позашкільної освіти дітям та учнівській молоді.

12. Здійснювати соціальну підтримку педагогічних працівників, стимулювати їхню професійну активність і самоосвіту.

13. Створити умови для розвитку партнерських стосунків педагогічних працівників закладів освіти, сім’ї, громадськості у забезпеченні особистісного зростання кожної дитини та максимальної адаптації до соціуму.

14. Посилити національно-патріотичний характер навчання та виховання, передбачивши використання у виховній роботі з учнями кращих традицій та звичаїв Українського народу.

Переглядів: 438 | Додав: YuriNez | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Архів записів

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Copyright MyCorp © 2024