П`ятниця, 19.04.2024, 07:14

Відділ освіти та методичний кабінет

 Фастівської РДА


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Форма входу
Головна » 2020 » Серпень » 27 » Серпнева районна педагогічна рада працівників системи освіти Фастівського району
14:40
Серпнева районна педагогічна рада працівників системи освіти Фастівського району

Шановні освітяни!

      Ось і промайнув ще один навчальний рік. Уже півроку живемо фактично в нових реаліях, зумовлених пандемією коронавірусу. Безліч викликів постало як перед усім світом, всією Україною загалом, так і зокрема перед нашою рідною Фастівщиною. Не оминули ці виклики й освітянську ниву. І дозвольте мені висловити переконання, що педагоги Фастівського району гідно склали цей непростий іспит під назвою «Навчання із застосуванням дистанційних технологій». Безперечно, можемо засвідчити, що впродовж минулого навчального року за підтримки районної державної адміністрації, районної ради, благодійників та меценатів, у тісній співпраці з органами місцевого самоврядування та батьківською громадськістю, керуючись Конституцією України, законами України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту» та рештою нормативно-правових актів, нам вдалося забезпечити стабільну роботу освітньої галузі Фастівщини та зробити реальні вагомі кроки на шляху до модернізації її окремих ланок. Було вжито заходів щодо забезпечення функціонування системи освіти району, її подальшого розвитку й створення умов для рівного доступу дітей до якісної освіти. Почнемо з дошкільного виховання, адже не потребує доведення той факт, що дошкільна освіта – це та найперша сходинка, з якої розпочинається процес розвитку дитини як особистості. Це важливий етап становлення людини, в процесі якого формується вміння мислити, свідомо сприймати навколишній світ і самого себе, спілкуватися з іншими людьми. Відповідно до мережі, затвердженої розпорядженням Фастівської райдержадміністрації, станом на 05 вересня 2019 року, у 2019/2020 навчальному році у Фастівському районі функціонувало 8 закладів дошкільної освіти, 5 закладів дошкільної освіти у складі навчально-виховних комплексів, кількість вихованців яких становила 605 дітей. Вихованням у групах короткотривалого перебування було охоплено 54 дитини. Вважаю за потрібне відзначити, що в минулому навчальному році розпочала функціонувати друга група дошкільного відділення Дідівщинського НВК.   Для реалізації принципу наступності між дошкільною освітою і початковою школою, формування готовності дитини до навчання у закладі загальної середньої освіти вирішується питання охоплення дошкільною освітою дітей 5-річного віку шляхом функціонування гуртків підготовки до школи при закладах ЗСО. Діти 5-річного віку в нашому районі дошкільною освітою охоплені стовідсотково.

          Наступний етап у розвитку дитини – здобуття загальної середньої освіти, адже саме в цей час відбувається становлення молодої людини, формування її світогляду, життєвої позиції, ідеалів та принципів, триває всебічний розвиток, виховання і соціалізація особистості, що прагне до самовдосконалення, навчання та самореалізації. Недаремно ж  ще  славетний М. Грушевський свого часу наголосив: «Школа повинна дати те, чого треба життю». Триває процес реформування освітньої галузі в Україні. Освіта нині набуває особливого значення – і як об’єкт досліджень, і як орієнтир для змін. Саме перехід від сфокусованості на зовнішніх факторах до акцентування уваги на факторах внутрішніх (таких як от розвиток талантів та здібностей дитини, формування в неї мотивації до навчання) є чи не найяскравішою ознакою зміни парадигми освіти сьогодні. Минулого навчального року наша дружна освітянська родина радо прийняла до своїх лав 376 першокласників, для яких було закуплено нові учнівські меблі, придбано дидактичні матеріали, комп’ютерну та мультимедійну техніку. 386 учнів 2-х класів продовжили навчання за Концепцією «Нової Української школи». Окрім того, в 2019/2020 навчальному році в Пилипівському ЗЗСО І-ІІІ ст. було продовжено навчання в рамках НУШ на рівні експерименту в 3-му класі. 

           У 2019/2020 навчальному році у 18 закладах загальної середньої освіти району навчалося 3480 учнів. Кількість випускників 9-х класів становила 300 осіб, з них 7 учнів отримали свідоцтво про здобуття базової середньої освіти з відзнакою (Борівський ЗЗСО І-ІІ ступенів – 1 ученьБорівський академічний ліцей3 учні, Великоснітинський ЗЗСО І-ІІІ ступенів – 1 учень, Малополовецький НВК – 1 учень, Мотовилівський ЗЗСО І-ІІ ст. – 2 учні, Пилипівський ЗЗСО І-ІІІ ст. – 1 учень). Кількість випускників 11-х класів у минулому навчальному році становила 127 осіб, з них 5 учнів було нагороджено Срібною медаллю «За досягнення у навчанні» (Борівський академічний ліцей – 3 учні, Великоснітинський ЗЗСО І-ІІІ ст. – 1 учень, ОЗЗСО Кожанський НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» - 1 учень), 6 учнів – Золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні» (Борівський академічний ліцей – 2 учні, Великомотовилівський НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – дитячий садок» - 1 учень, Малоснітинський академічний ліцей (клуб з посиленою військово-фізичною підготовкою) – 3 учні).

         На даний момент у нашому районі функціонує два заклади освіти нового типу: Борівський академічний ліцей Фастівської районної ради Київської області та Малоснітинський академічний ліцей (клуб з посиленою військово-фізичною підготовкою) Фастівської районної ради Київської області.     З метою реалізації права учнів на рівний доступ до якісної освіти та створення конкурентного середовища на освітянській ниві Фастівщини, забезпечується функціонування трьох опорних закладів: Опорного загальноосвітнього навчального закладу Веприцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Фастівської районної ради Київської області (з філією Скригалівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів), Опорного закладу загальної середньої освіти Дідівщинського навчально-виховного комплексу «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти» Фастівської районної ради Київської області (з філією Томашівський навчально-виховний комплекс «Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів – заклад дошкільної освіти») та Опорного закладу загальної середньої освіти Кожанського навчально-виховного комплексу «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти» Фастівської районної ради Київської області (з філією Яхнівський навчально-виховний комплекс «Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів – заклад дошкільної освіти»). З метою виконання чинного законодавства України щодо забезпечення конституційних прав громадян на якісну освіту, організовано безкоштовний доїзд дітей, які проживають за межею пішохідної досяжності. Підвезення здійснюється за допомогою 11 шкільних автобусів, отриманих відповідно до Державної цільової програми «Шкільний автобус».

           Неможливо переоцінити в сучасному освітньому процесі роль позашкільного навчання, особливо – в час реформування державної освітньої політики, реалізації засад Нової української школи, адже саме позашкільна освіта покликана доповнювати, поглиблювати, розширювати межі дошкільного та загального середнього рівнів освіти: Центром позашкільної освіти в районі є Фастівський районний еколого-етнографічний центр. З метою реалізації творчих здібностей дітей, у 2019/2020 навчальному році у ФРЕЕЦ функціонувало 16 гуртків, роботою в яких було охоплено 340 учнів.  Учні закладів загальної середньої освіти, вихованці ФРЕЕЦ є постійними та активними учасниками різноманітних конкурсів, турнірів, фестивалів, вікторин. Є і переможці та призери обласних та всеукраїнських етапів. Так, взявши участь у більш ніж 46 заходах обласного та всеукраїнського рівнів, вихованці ФРЕЕЦ стали переможцями та призерами у 18 заходах. Маємо призерів обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членва МАН України у 2019/2020 навчальному році:

-Богатиренко Віктор Андрійович, учень 9 класу Борівського академічного ліцею (ІІІ місце в секції «Зоологія і ботаніка» наукового відділення хімії та біології);

-Міщеня Данііл Леонідович, учень 11 класу, вихованець ФРЕЕЦ на базі Дорогинського ЗЗСО І-ІІІ ст.;

-Максименко Емілія Олегівна, учениця 11 класу, вихованка ФРЕЕЦ на базі Дорогинського ЗЗСО І-ІІІ ст.

 Стабільною залишається результативність учнів Фастівського району в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад. У ньому взяли участь 30 учнів, призерами стали 10 учнів із чотирьох закладів освіти: Борівського академічного ліцею, Великомотовилівського НВК, Великоснітинського  та Дорогинського ЗЗСО І-ІІІ ст. До освітянської спільноти Фастівського району належить 359 педагогічних працівника (з них 64 – вихователі ЗДО). Філософія реалізації кадрової політики базується на засадах професіоналізму, забезпечення закладів освіти кваліфікованими кадрами. Широкі можливості для професійного росту, самореалізації та активізації творчого пошуку педагога відкриває проведення атестації. У 2019/2020 навчальному році атестовано 103 педагогічних працівники закладів освіти району, з них – 76 вчителів, 12 вихователів закладів дошкільної освіти, 1 бібліотекар. Атестовано на відповідність займаній посаді 11 керівників, а саме 5 директорів ЗЗСО, 4 директора ЗДО, 1 заступника директора з навчально-виховної роботи та 1 заступник директора з виховної роботи, 1 методист методичного кабінету відділу освіти. Хочу наголосити на тому, що в минулому навчальному році було проатестовано 100% педагогічних працівників від запланованої кількості.

        Важливим питанням, пов'язаним з атестацією педагогічних працівників, є своєчасне проходження курсів підвищення кваліфікації вчителів. У 2019/2020 навчальному році курси підвищення кваліфікації пройшли 100% вчителів від замовлення. Ведеться відповідна робота щодо соціального захисту педагогічних працівників: заборгованість з виплати заробітної плати відсутня, вчасно виплачуються надбавки за вислугу років, класне керівництво, перевірку зошитів. Важливу роль у професійному та компетентнісному зростанні педагога відіграє науково-методична робота. Система методичної роботи в районі спрямована на розвиток творчої індивідуальності педагогів та керівників закладів освіти, стимулювання їхнього творчого пошуку, примноження інноваційних здобутків, а головне – це поширення та висвітлення кращого, перспективного, новаторського надбання серед широкого педагогічного загалу району. Належну науково-теоретичну та методичну підготовку педагогічних кадрів у районі в минулому навчальному році забезпечували 25 районних методичних об’єднань, 7 районних проблемних семінарів, 3 районні педагогічні студії, 3 районні творчі групи, 9 майстер-класів, 20 консультативних пунктів з питань удосконалення освітнього процесу,  110 методичних об’єднань закладів освіти, 18 шкільних творчих груп, 1 динамічна група, 53 різних  групових, 48 індивідуальних форм методичної роботи з педагогами. Окрім того, було проведено 18 районних семінарів-практикумів. Районним методичним кабінетом організовано та проведено  сертифікаційний навчально-методичний захід для керівників закладів загальної середньої освіти Фастівського району та сертифікаційний захід для учителів біології, математики, фізики, інформатики, що, на жаль, не був завершений через пандемію коронавірусу.  Проведено 48 засідань методичних формувань, що присвячувалися розвитку професійної компетентності та творчості педагога. Більшість із засідань методичних об’єднань була присвячена проблемам впровадження компетентнісної освіти, формам і методам діяльнісного навчання, за допомогою яких формуються життєві компетенції учнів, та викликам Нової української школи. Методичним кабінетом організовано та проведено проблемно – пошукову конференцію «Розвиток професійної майстерності педагога в умовах нової соціокультурної реальності» та педагогічні читання в режимі онлайн «Освітньо-педагогічна діяльність Тимофія Григоровича Лубенця». Матеріали цих заходів висвітлені на сайті РМК. Налагоджено систему навчання педагогів-початківців, що працюють в рамках реалізації Концепції «Нова Українська школа». Особливу увагу почали приділяти саме роботі з дистанційними формами навчання. Експериментальна діяльність впроваджується в ОЗНЗ Веприцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів (експеримент Всеукраїнського рівня з проблеми «Формування просоціальної поведінки учнів в умовах превентивного виховного середовища загальноосвітнього навчального закладу»). Експеримент регіонального рівня «Розроблення та апробація навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації проекту Державного стандарту початкової загальної освіти» впроваджується в Пилипівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів.  Інноваційна діяльність у Фастівському районі здійснюється в Борівському академічному ліцеї (впровадження педагогічної технології «Росток» та науково-педагогічного проекту «Інтелект»), Великоснітинському ЗЗСО І-ІІІ ступенів (педагогічний проект «Росток»). Вже кілька років поспіль програма «Школа як осередок розвитку громади» та її проєкти впроваджуються в ОЗНЗ Веприцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, Пилипівському,  Триліському, Півнянському, Великоснітинському закладах ЗСО І-ІІІ ступенів, Мотовилівськослобідському ЗЗСО І-ІІ ступенів, Малополовецькому та Дідівщинському НВК, Малоснітинському академічному ліцеї.   Національна і регіональна мережа шкіл сприяння здоров'ю в рамках міжнародного проекту «Європейська мережа шкіл сприяння здоров’ю» реалізується в ОЗЗСО Кожанському НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» та Малоснітинському академічному ліцеї. «Освіта для стійкого розвитку в дії» за міжнародним шкільним проєктом для шкільної молоді та дорослих знайшла своє місце в  ОЗНЗ Веприцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів та Пилипівському, Великоснітинському ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Українсько-американський проєкт «Розвиток толерантності у закладах освіти Київської області» впроваджується у Мотовилівському ЗЗСО І-ІІ ступенів.

          У 2019/2020 навчальному році для 28 дітей, що не мали змоги відвідувати заклад освіти за станом здоров’я, було організовано навчання за індивідуальною формою. З метою забезпечення розвитку мережі закладів освіти з інклюзивним навчанням та вихованням, інклюзивною освітою в минулому навчальному році було охоплено 2 дитини у Великомотовилівському НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – дитячий садок», 1 дитина – у Малоснітинському академічному ліцеї, 3 дитини – в Скригалівській ЗОШ І-ІІ ступенів (філії ОЗНЗ Веприцької ЗОШ І-ІІІ ст.), 3 дитини – в ОЗНЗ Веприцькій ЗОШ І-ІІІ ст., 7 дітей – у Борівському академічному ліцеї, 1 дитина – у Мотовилівськослобідському ЗЗСО І-ІІ ст., 3 дитини – в Оленівському НВК «ЗЗСО І-ІІ ст. – дитячий садок», 1 дитина – в Триліському ЗДО «Ялинка». Звичайно, всі ми розуміємо, що кількість діток, які потребують особливої уваги, в нашому районі є значно більшою, до того ж, далеко не всі вони підлягають навчанню. Саме тому хочу наголосити на тому, що необхідну психолого-педагогічну допомогу діти з особливими освітніми потребами на території нашого району отримують в Інклюзивно-ресурсному центрі, розміщеному на базі Великомотовилівського НВК. У приміщеннях центру проведено всі необхідні ремонтні роботи, облаштовано та забезпечено необхідним обладнанням кабінет психологів, темну сенсорну кімнату, кабінет вчителя – дефектолога, залу ЛФК. Невід’ємною складовою частиною роботи щодо поліпшення та збереження здоров’я дітей та підлітків  є збалансоване та раціональне харчування. У 2019/2020  навчальному році харчування дітей Фастівського району було організоване відповідно до «Програми дитячого харчування дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Фастівського району на 2016-2020 роки». Здійснюється робота, спрямована на забезпеченняя харчоблоків закладів освіти району необхідним обладнанням у відповідності до принципів НАССР. Так, зокрема для закладів освіти придбано ваги електронні кухонні (18 шт. на загальну суму 7252 грн.), водонагрівачі (8 шт. на загальну суму 30800 грн.), машину для переробки овочів (1 шт. на суму 20200 грн.), електром’ясорубки (24 шт. на загальну суму 121200 грн.), кухонні комбайни (24 шт. на загальну суму 72528 грн.), холодильники (11 шт. на загальну суму 110000 грн.), морозильну камеру (1 шт. на суму 10040 грн.). Ведеться оновлення кухонного та столового посуду, так, зокрема закуплено: 1 комплект кухонного посуду на суму 93902 грн.,  (сковорідки чавунні – 27 шт., каструлі з нержавіючої сталі на 10 л – 27 шт., друшляки з нержавіючої сталі – 27 штук, черпаки з нержавіючої сталі – 27 шт.), комплект столового посуду на суму 64800 грн. (тарілки глибокі фарфорові – 810 шт., тарілки мілкі фарфорові – 810 шт., чашки фарфорові – 810 шт.), комплект кухонного посуду на суму 10848 грн. (миски з нержавіючої сталі на 5л – 24 шт., чайники – 24 шт.), комплект кухонного посуду на суму 24650 грн. (вилки з нержавіючої сталі – 725 шт., ложки з нержавіючої сталі – 725 шт.). Зазначені видатки були здійснені за рахунок коштів місцевого (5925 грн.) та державного (560295 грн.) бюджетів.      Окремо зупинюсь на питанні підготовки закладів освіти Фастівщини до нового навчального року. У період із 10 по 14 серпня було проведено комісійні обстеження закладів загальної середньої та дошкільної освіти. Дозвольте ознайомити вас із заходами технічного характеру, що було здійснено в рамках підготовки закладів освіти району до нового навчального року. Так, зокрема:1. За рахунок залишку коштів освітньої субвенції (4548,513 тис..):

- проведено поточний ремонт витяжної вентиляції в шкільній їдальні Великомотовилівського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст.- дитячий садок» на суму 92,984 тис. грн.;

- проведено роботи з поточного ремонту водопостачання Великомотовилівського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – дитячий садок» на суму 119,985 тис. грн., Дорогинського ЗЗСО І-ІІІ ст. на суму 119,982 тис. грн., Мотовилівського ЗЗСО І-ІІ ст. на суму 119,996 тис. грн.,  Фастівецького ЗЗСО І-ІІІ ст. на суму 119,749 тис. грн., Кожанського ЗЗСО І-ІІ ст. на суму 199,899 тис. грн.,  Борівського академічного ліцею на суму – 119,980 тис. грн.;

- здійснено заміну металопластикових вікон та дверей для Скригалівської ЗОШ І-ІІ ступенів (філії ОЗНЗ Веприцької ЗОШ І-ІІІ ст.) на суму 199,893 тис. грн.;

- виконано роботи з поточного ремонту приміщення їдальні Великоснітинського ЗЗСО І-ІІІ ступенів на загальну суму 199,900 тис. грн.;

- проведено роботи з поточного ремонту покриття шкільного подвір’я Малоснітинського академічного ліцею на суму 188,919 тис. грн.;

- виконано роботи з поточного ремонту внутрішніх вбиралень філії Томашівский НВК «ЗЗСО І-ІІ ступенів дитячий садок» (філії ОЗЗСО Дідівщинського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО») на  суму 168,674 тис. грн.;

- проведено роботи з поточного ремонту покриття території Мотовилівського ЗЗСО І-ІІ ст. на суму 199,669 тис. грн.;

- придбано вхідні металопластикові двері для Малоснітинського академічного ліцею на суму 99,900 тис..;

- здійснено поточний ремонт відмостки Фастівецького  ЗЗСО І-ІІІ ст. на суму 191,974 тис. грн. та Мотовилівськослобідського ЗЗСО І-ІІ ст. на суму 39,818 тис. грн. ;

- здійснено поточний ремонт вікон в Мотовилівськослобідському ЗЗСО І-ІІ ст. на суму 199,883 тис. грн.;

- виконано  роботи з поточного ремонту даху Яхнівського НВК «ЗЗСО І-ІІ ст. – ЗДО» (філії ОЗЗСО Кожанського НВК ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО») на суму 199,761 тис. грн.;

- виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт щодо покращення енергозбереження будівлі ОЗЗСО Кожанського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – дитячий садок» на суму 136,0 тис..;

- виконано роботи з капітального ремонту  даху ОЗНЗ Веприцької ЗОШ І-ІІІ ст. на  суму 639,401 тис. грн.;

- здійснено капітальний ремонт зовнішніх стін будівлі ОЗЗСО Кожанського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» на загальну суму 1144,625 тис. грн.

          Окрім того, проведено спрощену процедуру на виконання капітального ремонту даху ОЗНЗ Веприцької ЗОШ І-ІІІ ст., за результатами якої підписано договір на загальну суму 298282,63 грн. (за рахунок залишку коштів освітньої субвенції).

2. За кошти районного бюджету (517,616 тис. грн.):

- здійснено поточний ремонт ігрового майданчика Триліського ЗДО «Ялинка»  на суму 199,384 тис. грн.;

- виконано поточний ремонт даху Великоснітинського ЗДО «Сонечко» на суму 199,9 тис. грн.

- виконано поточний ремонт системи газопостачання  Великоснітинського ЗДО «Сонечко» на суму 118,332 тис. грн.

3. За кошти субвенції сільських рад (292,905 тис. грн.):

- виконано поточний ремонт подвір’я (укладання тротуарної плитки) Фастівецького ЗДО «Барвінок» на суму 105,905 тис. грн.;

- виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт спортзали Борівського академічного ліцею на суму 187,0 тис. грн.

4. Проведено відкриті торги на капітальний ремонт спортивної зали Борівського академічного ліцею на суму 5067631,00 грн. (з них 4560631,00 грн. – кошти державного бюджету, 507000,00 грн. – кошти місцевого бюджету). За результатами аукціону, обрано переможця з ціновою пропозицією 3547340,00 грн. За кошти Кожанської  селищної ради   встановлено спортивний майданчик  для ОЗЗСО Кожанського НВК ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» (10044,00 грн. – матеріали для проведення робіт, 49956,00 грн. – роботи по встановленню).

6. За кошти Веприцької сільської ради встановлено спортивний майданчик для ОЗНЗ Веприцької ЗОШ І-ІІІ ст. (25000,00 грн. – матеріали для проведення робіт, 50000,00 грн. – роботи по встановленню).

7. За кошти Томашівської сільської ради встановлено спортивний майданчик для ОЗЗСО Дідівщинського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» на суму 180000,00 грн.

 8. Проведено відкриті торги на закупівлю шкільних меблів для першокласників та підписано договір з переможцем торгів від 31.07.2020р. на суму 314,0 тис. грн. Очікуємо на поставку меблів. Також відбулася процедура відкритих торгів з придбання дидактичних матеріалів для учнів    1-х класів та підписано договір з переможцем торгів від 04.08.2020р. на суму 183,750 тис. грн. Очікуємо на поставку дидактичних матеріалів. За результатами відкритих торгів на закупівлю комп’ютерного обладнання для учнів 1-х класів, обрано переможця з ціновою  пропозицією на суму 639,798 тис. грн.

9. З метою підготовки закладів освіти до опалювального сезону, зроблено наступне:

- проведено поточний ремонт котелень закладів освіти на загальну суму 85,5 тис. грн.;

- проведено поточний ремонт системи опалення Малоснітинського академічного ліцею на суму 31,0 тис. ;

- на чергову державну повірку в лабораторію направлено коректори обєму газу закладів освіти;

- на чергову державну повірку в лабораторію направлено лічильники обліку газу закладів освіти.

10. З метою вжиття заходів для створення безпечних умов для учасників освітнього процесу, забезпечення дотримання правил пожежної та електробезпеки, зроблено наступне:

- здійснено виміри опору та ізоляції, заземлення, заходи щодо блискавкозахисту в закладах освіти району на загальну суму 92,6 тис. грн.;

- здійснено технічне обслуговування вогнегасників на загальну суму 35,8 тис. грн.;

- придбано вогнегасники для закладів загальної середньої освіти району на суму 37,521 тис. грн.;

- виготовлено робочий проєкт на поточний ремонт (улаштування) системи пожежної сигналізації ОЗНЗ Веприцької ЗОШ І-ІІІ ст. на суму 10,0 тис. грн.;

- проведено відкриті торги на поточний ремонт (улаштування) системи протипожежної сигналізації, системи керування евакуюванням (в частині оповіщення про пожежу і покажчиків напрямку евакуювання) для ОЗНЗ Веприцької ЗОШ І-ІІІ ступенів на суму 452118, 00 грн. За результатами проведення торгів, обрано переможця з ціновою пропозицією 291999,99 грн.  Висловлюю щиру подяку за підготовку закладів освіти нашого району до нового навчального року Фастівській районній державній адміністрації, Фастівській районній раді, керівникам закладів освіти, педагогічним колективам, батькам, головам сільських та селищних рад, благодійникам та меценатам.  Традиційно, на початку нового навчального року маємо ряд пріоритетних завдань, серед них зокрема:

- продовження роботи, спрямованої на приведення мережі закладів освіти району у відповідність до вимог закону України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» з урахуванням процесів децентралізації та створення ОТГ;

- модернізація та вдосконалення освітньої системи Фастівщини відповідно до потреб населення;

- зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти;

- збільшення відсотку охоплення дітей старшого дошкільного віку організованими формами дошкільної освіти;

-модернізація та розвиток позашкільної освіти району, збереження вже існуючої мережі гуртків, забезпечення оптимальних матеріально-технічних умов для максимального охоплення дітей та учнівської молоді позашкільною освітою.

          Переконана, що разом, спільними зусиллями, ми зможемо реалізувати всі вищезазначені та багато інших освітянських завдань у прийдешньому навчальному році. Шановні колеги, дозвольте висловити вам щире моє переконання в тому, що ви на високому рівні виконуєте цю нелегку, але таку вкрай важливу місію. Праця кожного з  вас є своєрідним внеском, інвестицією в майбутнє, що сприяє розбудові та міцності нашої держави.

      Творімо разом, спільними зусиллями нову Україну для себе та прийдешніх поколінь!

       З повагою   Начальник відділу освіти                                      О. Рудаківська

 

 

 

Переглядів: 206 | Додав: YuriNez | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Архів записів

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Copyright MyCorp © 2024