П`ятниця, 26.04.2024, 00:28

Відділ освіти та методичний кабінет

 Фастівської РДА


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Форма входу
Головна » 2012 » Серпень » 22 » Про участь у акції "Нові стандарти - нова школа"
14:20
Про участь у акції "Нові стандарти - нова школа"
    У 2012-2013 навчальному році першокласники України розпочнуть навчання за новими програмами і підручниками. Змін чимало і, по суті, - це початок серйозних перетворень в українській освіті. 

     Початкова школа знаходиться на передових засадах реформування національної освіти. Чи цікавим буде навчання? Чи комфортно буде маленькому школяреві? Ці та інші питання непокоять кожного, хто пов’язаний зі школою, як державним інститутом.

Щоб навчальна діяльність була радістю, має бути така організація навчання, за якою дитина стає активним учасником процесу засвоєння знань, тоді пізнавальний інтерес і задоволення від процесу  та результату навчання дає моральний, психологічний комфорт, розуміння особистого успіху. З цією метою Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України розпочало роботу по модернізації змісту початкової освіти. Постановою Кабінету Міністрів України від 20.04.2011 р. було затверджено новий Державний стандарт початкової загальної освіти.

В українських школах вже давно розпочалась Всеукраїнська акція "Дай руку, першокласнику!": проведено педагогічні ради в навчальних закладах з питань організації навчання першокласників в умовах змін в початковій школі; курси, семінари, практикуми для всіх вчителів, що набирають перші класи; бесіди з батьками першокласників; забезпечується сучасна матеріальна база навчального середовища для наймолодших школярів. Наша головна турбота - здоров’я дітей.

Наступним етапом проведення Акції «Нові стандарти – нова школа» став Всеукраїнський рейд-огляд готовності початкової школи до роботи за новими програмами - відвідування всіма областями України один одного з метою обміну досвідом роботи з даного питання. Так 10.08.12 р. делегація Фастівського району у складі начальника відділу освіти, завідувача районного методичного кабінету та голови міськрайонної профспілки працівників освіти відвідали Носівський район Чернігівської області, а 17.08.12 р. Фастівщина зустрічала делегацію Смілянського району Черкаської області.

28 серпня 2012 року відбудеться традиційна підсумкова колегія Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. Вперше вона буде присвячена лише початковій школі.

Переглядів: 665 | Додав: YuriNez | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Архів записів

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Copyright MyCorp © 2024