Вівторок, 16.04.2024, 07:12

Відділ освіти та методичний кабінет

 Фастівської РДА


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

     Велика Вітчизняна війна… Скільки лиха вона принесла, скільки людських доль скалічила, засіяла українські землі братськими могилами та обелісками,  могилами невідомого солдата.

          Ушанування пам’яті та упорядкування таких могил стало метою щорічної патріотичної акції «Пам’ятати минуле заради майбутнього», яку провели напередодні 9 травня 2014 року у навчальних закладах району. Проведено творчі зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, літературно-художні композиції «Схиляються у шані покоління перед безсмертним подвигом твоїм»,  конкурси на краще виконання військово-патріотичних пісень. В ході зустрічей були використані відеофільми, документи, фотоматеріали, звукозаписи та спогади фронтовиків. Невмирущий подвиг нашого народу присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до монументів. Такими заходами ми висловлюємо щиру повагу учасникам тих жахливих подій, віддаємо данину пам’яті загиблих та померлих від ран воїнів.
          Уже багатьох героїв Великої Вітчизняної війни  немає серед нас, але ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати їх подвиг.
      9 травня 2014 року вихованці та педагоги навчальних закладів району взяли участь у заходах, приурочених Дню перемоги у Великій Вітчизняній війні. Учасники заходів пройшли святковою ходою центральними вулицями селищ та сіл, взяли участь у мітингах біля пам’ятників невідомому солдату, вітали ветеранів квітами.
         22  червня 1941 року... Цей день вічно буде жити в пам’яті людей. Дорогою ціною заплатив український народ за перемогу у найстрашнішій війні. Багато важких доріг, тяжких битв випало на долю наших відважних воїнів, наших дідусів та прадідусів. Але вони все витримали і перемогли.
Багато людей загинуло у цій війні, майже кожна сім’я до цих пір згадує того, хто не повернувся додому. Більше 20 млн. життів було віддано за мирне небо над головою. Якщо вшанувати хвилиною мовчання кожного загиблого воїна, мовчання продовжувалося б 38 років, 18 днів, 21 годину і 2 хвилини.
          Слава героям-захисникам нашої Вітчизни!

Переглядів: 689 | Додав: YuriNez | Дата: 19.05.2014

  Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з Національною академією педагогічних наук України у березні 2014 року підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу науково-методичних розробок еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти хіміко-біологічного профілю. Захід відбувся з метою підвищення якості позашкільної освіти, поліпшення її науково-методичного забезпечення, розвитку творчого потенціалу педагогів, поширення передового педагогічного досвіду.
На розгляд журі конкурсу було подано 273 науково-методичні розробки з 22 областей України. На підставі рішення журі та відповідно до наказу Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді від 24.03.2014 № 22 «Про підсумки проведення Всеукраїнського конкурсу науково-методичних розробок еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти хіміко-біологічного профілю у 2013 році» визначено переможців зазначеного конкурсу, серед яких – Солонцова Інна Олександрівна, методист Фастівського районного еколог-етнографічного центру, яка виборола Диплом ІІІ ступеня за розробку  методичних рекомендацій з організації еколого-природоохоронної діяльності в загальноосвітніх навчальних закладах. Вітаємо!!!

 

Переглядів: 725 | Додав: YuriNez | Дата: 07.04.2014










      19.03.2014 на базі Борівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся обласний семінар-практикум з теми «Імідж керівника навчального закладу – запорука успіху колективу» в рамках навчання на базі Борівського обласного опорного закладу освіти на 2013-2016 роки з теми «Формування іміджу сільського закладу освіти». Захід відвідали біля 20 керівників навчальних закладів Київської області, Полтавцев О.Г., завідувач кафедри управління освітою Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, кандидат філософських наук. Учасники семінару спостерігали фрагменти відкритих уроків у 3-А, 7-В та 5-А класах (учи
телі Голуб Л.Л., Щербак Л.Ю., Оберемок І.М.) та опрацювали тему семінару на «круглому столі».

 
Переглядів: 617 | Додав: YuriNez | Дата: 20.03.2014

   18-20 березня 2014 року у виставковому центрі «КиївЕскпоПлаза» розпочала роботу П’ята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2014», яка є однією із найбільш рейтингових і широкомасштабних освітянських виставок в Україні.
     Організована виставка Міністерством освіти і науки України, Національною академією педагогічних наук України, компанією «Виставковий Світ».
  Метою виставки є презентація громадськості, педагогам, науковцям, фахівцям, органам державної влади, керівникам місцевих органів управління освітою досягнень національної системи освіти, творчих здобутків педагогічних і наукових колективів, досвіду інноваційної діяльності в усіх ланках освіти, міжнародної інтеграції.
    Учасники та відвідувачі виставки мали можливість ознайомитися з досягненнями, які презентували 995 навчальних закладів різних рівнів і форм власності, наукових установ, методичних центрів, органів управління освітою, асоціацій, закордонних освітніх агенцій, видавництв, підприємств та бізнес-структур, що забезпечують засобами навчання галузь освіти в усіх регіонах України, а також учасники з Естонії, Литви, Польщі, США, Росії, Молдови та Узбекистану.
     Освітню систему Київщини представляли 127 учасників серед яких були і відділ освіти Фастівської районної державної адміністрації, районна методична служба та 8 дошкільних, загальноосвітніх і позашкільний навчальних закладів (Борівська ЗОШ І-ІІІ ст., Борівська ЗОШ І-ІІ ст., Веприцька ЗОШ І-ІІІ ст., М.Снітинська ЗОШ І-ІІІ ст., Червонянська ЗОШ І-ІІІ ст., Кожанській ДНЗ «Казка», Фастівський районний еколого-етнографічний центр).
     Учасники виставки презентували матеріали в конкурсі з тематичних номінацій за такими напрямами:
    Діяльність навчальних закладів з розвитку міжнародної співпраці.
 Організаційне і науково-методичне забезпечення впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у процес навчання, підвищення кваліфікації та управління.
    Педагогічна майстерність – домінанта професійної дії вчителя, викладача.
  Сучасні програми, інноваційні підходи та рішення для підвищення якості освіти. Інновації у діяльності навчального закладу «Школа-новатор».
      З матеріалами виставкового павільйону «Освіта Київщини» ознайомилися делегації освітян районів і міст області, науковці, представники закладів післядипломної педагогічної освіти, вищих навчальних закладів, батьки та учні.
        Успішна робота учасників і відвідувачів виставки сприяла встановленню контактів, збагаченню досвідом, розвитку ініціативи в реалізації завдань, визначених сучасним станом розвитку нашої держави.
Переглядів: 617 | Додав: YuriNez | Дата: 20.03.2014

     Вітаємо  Сердюк Ларису Вікторівну, методиста РМК,  яка стала лауреатом ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу "Шкільна бібілотека"  в номінації "Методист-порадник"!
Переглядів: 626 | Додав: YuriNez | Дата: 17.03.2014

  











     Самченко                Матвіюк                     Дяченко
      Фелікс                   Дарія                          Ірина

       27 лютого та 01 березня 2014 року на ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін учні навчальних закладів району знову стали переможцями: із  світової літератури учень 8 класу Борівької ЗОШ І-ІІІ ст. Самченко Фелікс (учитель Моргунова Л.А.) виборов ІІ місце, з англійської мови учениця 11 класу Веприцької ЗОШ І-ІІІ ст. Дяченко Ірина (учитель Котляр В.О.) - ІІІ місце та з образотворчого мистецтва учениця 7 класу Борівької  ЗОШ І-ІІІ ст. Матвіюк Дарія (учитель Докійчук Л.А.) – ІІ місце.
                                                Вітаємо!!!
 
Переглядів: 663 | Додав: YuriNez | Дата: 13.03.2014










      З нагоди  200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка у навчальних закладах Фастівського району відбулися загальношкільні заходи:  покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, відвідування музеїв Шевченка, поетичні марафони, композиції-вистави, літературно-музичні композиції, конкурси, педагогічні читання, виставки книг, учнівських робіт тощо.
      Учасники продемонстрували майстерність виразного читання поезії Кобзаря та власних творів про Т.Г.Шевченка, слухали та виконували твори на слова поета. З нагоди ювілею були проведені літературні читання в бібліотеках навчальних закладів,  організовані виставки ілюстрацій до творів Кобзаря та створено стенди з біографічною довідкою про Великого Поета.
       7 березня 2014 року у 1-11 класах проведено  перший урок (заняття) за темою «Об’єднаймося ж, брати мої!».
       Кожен, хто долучається до творчості митця, по-своєму сприймає його думки. Шевченко – актуальний у будь-якому віці. Творчість Шевченка давно стала нетлінною частинкою буття українського народу, а отже, складовою нашого національного духу, єдності та віри.
         Шевченкове слово вічне і живе! 
Переглядів: 591 | Додав: YuriNez | Дата: 13.03.2014










    З метою збереження і зміцнення здоров’я дітей, формування ціннісного ставлення до власного здоров’я та забезпечення необхідної рухової активності, на виконання Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2009-2015 роки, Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації на 2006-2015 роки», програми здоров'язберігаючих заходів для дітей району у всіх навчальних закладах проводиться ранкова зарядка. Це не тільки раціонально дібраний комплекс загальнорозвиваючих вправ, а й гарний заряд позитивного настрою на весь робочий день. Усі вправи дошкільники та учні шкіл виконують з музичним супроводом, поєднують їх з танцювальними рухами. Злагоджене виконання вправ, сучасна музика додають бадьорості, згуртовують учнів. Так тримати!

  
Переглядів: 622 | Додав: YuriNez | Дата: 11.03.2014

Переглядів: 589 | Додав: YuriNez | Дата: 06.03.2014

       
Станкевич Мирослава   Березанський      Березанська
                                     Максим                Анна

     16 лютого 2014 року на ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської олімпіади з правознавства всі учасники команди району стали призерами (2-гі місця) – учні Борівської ЗОШ І-ІІІ ст. (учитель Братко І.І.): Станкевич Мирослава (9 кл.), Березанський Максим (10 кл.) та Березанська Анна (11 кл.).
                                                         Вітаємо!!!

Переглядів: 555 | Додав: YuriNez | Дата: 06.03.2014

« 1 2 ... 40 41 42 43 44 ... 52 53 »
Пошук
Архів записів

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Copyright MyCorp © 2024