Четвер, 25.04.2024, 07:48

Відділ освіти та методичний кабінет

 Фастівської РДА


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

Лист МОН №1/9-343 від 01.07.2014  Про організацію навчально-виховного процесу у ЗНЗ та вивчення базових дисциплін в основній школі

Наказ МОН №895 від 04.08.2014  Про зміни до навчальних програм для ЗНЗ

Лист МОН №1/9-376 від 25.07.2014 Про організацію виховної роботи у 2014-2015 н.р.

Лист МОН №1/9-374  від 25.07.2014  Стан та особливості діяльності психологічної служби системи освіти у 2014-2015 н.р.

Лист МОН №1/9-74 від 28.01.2014  Щодо контролю та оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів ЗНЗ

Лист МОН №1/9-388 від 01.08.2014  Про проведення Першого уроку у 2014-2015 н.р.

Розробка Першого уроку у 2014-2015 н.р.

Лист МОН №1-9-385 від 30.07.2014  Про проведення бесід з учнями щодо поводження з вибухонебезпечними предметами та у надзвичайній ситуації

Лист МОН №1/9-412 від 13.08.2014  Про проведення Уроків мужності

Лист МОН №1/9-411 від 13.08.2014  Інструктивно-методичні рекомендації щодо організації роботи груп для дітей старшого дошкільного віку при ЗНЗ

Переглядів: 1641 | Додав: YuriNez | Дата: 12.08.2014

      Лист МОН № 1/9-303 від 11.06.2014 р. "Про навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів та структуру 2014-15 навчального року".

<<Завантажити листа>>

Переглядів: 1966 | Додав: YuriNez | Дата: 19.06.2014

  

 

 

 

 

   

         

            Одним із стратегічних завдань державної політики у сфері соціального захисту громадян України є реалізація права дитини на оздоровлення і відпочинок, а турбота про здоров’я дітей і молоді є одним із основних показників ставлення держави до власного майбутнього.
       З метою організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей влітку традиційно з 2 червня розпочали свою роботу денні пришкільні табори. Працюють вони у 17 закладах освіти району у період з 2 по 20 червня. Учні харчуються за бюджетні кошти.
    Для вихованців здійснюється різноманітна культурно-розважальна програма: екскурсії, культпоходи в кінотеатри, музеї, виходи на природу, ігри. У кожному таборі з дітьми працюють педагоги-організатори, вихователі, керівники фізкультурно-масової роботи, практичні психологи. 
     Пришкільні табори відпочинку – важлива складова у забезпеченні організованого відпочинку дітей під час канікул, що дозволяє вирішити працюючим батькам проблему змістовного дозвілля дітей, особливо молодшого шкільного віку. Досвід минулих років доводить, що діти залишаються задоволені своїм відпочинком у пришкільних таборах.

Переглядів: 673 | Додав: YuriNez | Дата: 16.06.2014

      Останній дзвінок, випускний бал, прощальний вальс… Ці слова та все, що пов’язане з ними, нікого не залишають байдужими. Вони вплітаються у вінок пам’яті назавжди.
     31 травня 2014 року велика дружня родина навчальних закладів району зібралася у школах, щоб у черговий раз провести в доросле життя своїх дорогих випускників, які так довго й нетерпляче мріяли про цю мить.
Найприємніше було почути випускникам напутні слова від директора школи, класного керівника, першої вчительки, які прощалися зі своїми дорослими дітьми та зичили їм не зупинятися на досягнутому і гордо нести почесне звання «випускник школи». Вони зазначили, що вчорашні учні вступають у доросле життя, яке не буде легким і безтурботним,  вимагатиме наполегливої праці, терпіння і нових знань.
       Невтримна сльоза виблискувала в очах випускників. Переглядаючи слайди, вони пригадували свої шкільні роки: сходинка за сходинкою, від першокласника до випускника. Вони розуміли, що вже ніколи не сядуть за парти, не покличе їх веселий дзвінок.
       Не приховували хвилювання й учителі, адже у цих дітей  вони вкладали свою любов і душу. На знак поваги і вдячності випускники від щирого серця вручили присутнім на святі педагогам квіти.
За українським звичаєм, хлібом-сіллю та вишитим рушником проводжали батьки випускників у майбутнє.
        Заключним акордом свята став шкільний вальс, в якому закружляли юнаки та дівчата. Цього дня вони попрощалися з безтурботним дитинством і зробили перший крок у доросле життя.
      Напередодні, на святі Останнього дзвоника, за досягнення протягом навчального року були нагороджені обдаровані та здібні діти всіх навчальних закладів району. Нагороджено біля 300 учнів району: переможців олімпіад з базових дисциплін, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України, різних творчих конкурсів, спортивних змагань. «Учнем 2013/2014 навчального року Фастівського району» визнано випускницю Веприцької ЗОШ І-ІІІ ступенів Дяченко Ірину – переможницю обласного етапу Всеукраїнських олімпіад англійської мови, фізичної культури, творчих конкурсів, учасник пілотного проекту департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України та департаменту  оцінювання Cambridge English Assessment!!!
      Вітаємо випускників та всіх талановитих дітей району! Бажаємо нових успіхів, вершин і досягнень!!! 

 

Переглядів: 740 | Додав: YuriNez | Дата: 03.06.2014

 

 

 

 

   

   

 

     30 травня у школах Фастівщини відлунали останні дзвоники та сповістили про прихід довгоочікуваної пори – канікул!

     Зраділи дзвонику наймолодші школярики, їхнє літо найбезтурботніше, посміхнулися учні середньої ланки, розхвилювалися випускники, які під мелодію дзвінка постали на рубежі дитинства і дорослого життя. 
          Як відбулося свято у шкільних родинах Фастівщини?  Весняні квіти, повітряні кульки, яскраві феєрверки… Приємні зустрічі та щирі вітання, веселі спогади й дзвінкий сміх, поетичні зізнання та чарівний спів… Кожна школа пишалася своїми неповторними цінностями та традиціями.  
          Святкові дзвінки Фастівщини мали єдиний початок. Урочисто пролунав державний гімн і кожен присутній шанобливо в унісон промовляв слова про стійкість та єдність громадян нашої країни. Слова вітання, сповнені оптимізму про майбутнє України – європейської та єдиної держави, де найвищими цінностями є демократичні стандарти й висока взаємна відповідальність громадянина і держави.  У таку мить, здавалося, кожен учень, кожен педагог, кожна родина збагнули усю відповідальність за долю і майбуття Батьківщини та відчули наснагу будувати власними силами і здібностями своє життя, життя рідного краю, життя всієї країни.
      А далі за сценарієм…відзначення обдарованих та творчих учнів, звучання посвяти рідній школі, пісень для улюблених наставників, кружляння на крилах шкільного вальсу, блиск сльози на очах батьків, неприхований сум на обличчях випускників і незліченно квітів  для найдорожчих учителів. 
Весело, яскраво, гучно  – так проводжали школи Фастівщини своїх учнів на літній відпочинок, щоби зустрітися у новому навчальному році. 
       Урочисто, зворушливо, неповторно – так прощалися вони з випускниками…

 

Переглядів: 714 | Додав: YuriNez | Дата: 02.06.2014

   Від щирого серця вітаємо учнів та освітян району зі Святом останнього дзвоника, яке знаменує завершення навчального року!
    Випускники сприймають його як початок дороги у нове, доросле та самостійне життя. Попереду – нові вершини та нові досягнення. А головне – непросте доросле життя, в якому щодня доведеться робити важливий вибір, відстоювати власні думки та відповідати за прийняті рішення. Нехай світлою буде ваша дорога у самостійне життя, вистелена добрими справами, прогресивними ідеями та особистими перемогами! Хай поруч з вами завжди будуть вірні друзі, досвідчені колеги та мудрі наставники! Бажаємо вам знайти свою життєву стежину, стати гідними громадянами нашої держави.
      Сердечно дякуємо вчителям за самовіддану працю, за турботу і знання, які ви віддаєте своїм вихованцям, за вічний неспокій, невпинний творчий пошук та педагогічну мудрість. Бажаємо вам життєвих сил і натхнення. Щиро зичимо  аби вогонь творчості та любові до власної професії ніколи не полишав ваших сердець, а всі майбутні задуми та справи повнились світлом, красою і добром!
       Всім школярам бажаємо гарного відпочинку та яскравих вражень, учителям – творчого завзяття, а випускникам – впевненості у власних силах та наполегливості у досягненні мети!
       Зичимо усім добра й благополуччя, міцного здоров’я, щастя  і  миру!

Переглядів: 640 | Додав: YuriNez | Дата: 30.05.2014

       15 травня 2014 року стали відомі результати 50 учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів області, які взяли участь у спільному пілотному проекті Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України та департаменту оцінювання  Сambridge English Language Assessment
      У зв’язку із запровадженням нових Державних стандартів у сфері англомовної освіти в Україні, 50 учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Київської області мали змогу 12 квітня 2014 року взяти участь у проекті з тестування англійської мови, запровадженого Департаментом загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, спільно із департаментом оцінювання  Сambridge English Language Assessment. Тест складався із трьох частин, де перевірялися навички читання, аудіювання та письма. Рівень тесту відповідав рівню B1 (для загальноосвітніх шкіл) та рівню В2 (для спеціалізованих шкіл) за Загальноєвропейськими рекомендаціями з мовної освіти.
         Усі матеріали були надіслані до Кембриджу для перевірки британськими експертами-екзаменаторами Cambridge English Language Assessment. Учні отримали результати тестування з коментарями екзаменаторів до письмової частини тесту. Для 50-ти учнів Київської області участь у проекті зараховується як державна  підсумкова атестація. У додаток до атестата про повну загальну середню освіту виставляються річна та атестаційна оцінка англійської мови - 12 балів.
      Адміністрування тестування проходило за усіма стандартами Сambridge English та здійснювалося авторизованими екзаменаційними центрами у Києві, Grade Education Center та International House Kyiv.
       Із 20-ти загальноосвітніх навчальних закладів, учні яких стали учасниками проекту, достойно представили Київщину і продемонстрували високий рівень навчальних досягнень учні 8-ми загальноосвітніх навчальних закладів серед яких і із Веприцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Фастівської районної державної адміністрації (директор –Янковський Олег Миколайович). 
       Вітаємо Дяченко Ірину, ученицю 11 класу та колектив Веприцької ЗОШ І-ІІІ ст.!!!

 

Переглядів: 696 | Додав: YuriNez | Дата: 19.05.2014

    Традиційне шкільне свято – свято Букваря - відбулося у 1 класах шкіл району. Це свято, на якому першокласники прощаються зі своїм першим і головним підручником - Буквариком. Здається, тільки вчора прийшли до школи на перший дзвінок, а вже — закінчують перший клас. За цей невеличкий проміжок часу діти вивчили букви, стали самі читати казки, оповідання, вірші. Саме з Букваря починається цікавий шлях у світ знань. Ця чудова книжка ввела першокласників у таємничий світ літер, навчила читати, познайомила з новими словами. Скільки зусиль прикладено для того, щоб подолати цю першу сходинку – навчитися читати. Урочисто й цікаво пройшло прощання з Букварем в учнів 1 класів.
            З нагоди радісного і разом з тим трішки сумного свята в житті маленьких першокласників зібралися гості – вчителі, учні, батьки і рідні першокласників. Перед присутніми розгорнулося святкове дійство. Казкова атмосфера, жарти, веселі пісні, загадки не залишили байдужими нікого. До цього свята дітки старанно готуються, вчать цікаві віршики про букви, співають веселі пісеньки про першу книжку, виконують веселі таночки. 
            Промайнув швидко навчальний рік у школі – а це місяці перших радостей і невдач, щасливого сміху і щирих сліз, перших перемог. Всі дітки підросли не лише духовно, але і фізично, багато чого навчилися. Своїми знаннями діти завдячують своїм педагогам. 
Свято Букварика закінчилося, але шлях до знань тільки розпочався. І це свято – перша сходинка у шкільному житті, яку першокласники подолали разом із своєю першою учителькою, яка стала їм і другою мамою, і другом, і мудрим наставником. 
            Гарної Вам мандрівки стежинами знань, маленькі школярі!

 

Прощавай, Букварику!
Наш найперший друже!
Ми тобі Букварику,
Дякуємо дуже!

Переглядів: 740 | Додав: YuriNez | Дата: 19.05.2014

              Флешмоб — це заздалегідь спланована масова акція, зазвичай організована через Інтернет або інші сучасні засоби комунікації, у якій велика кількість людей оперативно збирається у громадському місці, протягом декількох хвилин виконує заздалегідь узгоджені дії (сценарій), і потім швидко розходяться. Це дивне явище, яке стало популярним і відомим в останні роки. Полюбляють флешмоби і учні наших шкіл. Нещодавно лідерами учнівського самоврядування у навчальних закладах району проведено  флешмоб «Ми за мир». Акція відбулася в кожному навчальному закладі району. 

          Головна мета флешмобу – нагадати дітям і дорослим, що господарями планети є діти і дорослі саме для них повинні зберегти мир, єдність країни і забезпечити подальший її розвиток і процвітання.

 

                                                                  Хай буде мир віднині і довіку!                                         
                                                                  Хай буде мир й замовкнуть війни злі!                              
                                                                  Хай у міцних обіймах всі народи  

                                                                  Крізь у майбуття через віки.

Переглядів: 1007 | Додав: YuriNez | Дата: 19.05.2014

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 52 53 »
Пошук
Архів записів

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Copyright MyCorp © 2024