П`ятниця, 26.04.2024, 01:28

Відділ освіти та методичний кабінет

 Фастівської РДА


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Форма входу
Головна » 2019 » Березень » 22 » 19 березня 2019 року на базі ОЗНЗ Веприцька ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся міжрайонний науково-практичний семінар
10:27
19 березня 2019 року на базі ОЗНЗ Веприцька ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся міжрайонний науково-практичний семінар

19 березня 2019 року на базі Опорного загальноосвітнього навчального закладу Веприцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів відбувся міжрайонний науково-практичний семінар освітян «Технології формування просоціальної поведінки у закладах загальної середньої освіти».

Темою формування просоціальногї поведінки у підлітків Опорний загальноосвітній навчальний заклад Веприцька ЗОШ І-ІІІ ступенів грунтовно займається з 2014 року. Саме тоді, коли між закладом освіти і лабораторією фізичного виховання і здорового способу життя Інституту проблем виховання АПН України, була підписана угода про співпрацю.

Важливість даної теми розуміють адміністрація закладу, директор Валентина Халюк, заступник директора з навчально-виховної роботи Оксана Федорович, педагогічний колектив, батьки та громада села. Адже формування просоціальної поведінки у підлітків є особливо важливим. Оскільки у кризовий період сприятлива та дружня атмосфера в родині та освітньому середовищі, позитивні стосунки з батьками, вчителями, іншими дорослими та однолітками, активна участь у громадському житті є одним із головних факторів утримання підлітків від поведінки, яка може їм зашкодити або призвести до потрапляння в кризові чи небезпечні ситуації.

З вітальним словом до присутніх звернулися голова Фастівської районної державної адміністрації Василь Кравченко та голова Фастівської районної ради Геннадій Сиваненко.

Василь Віталійович відзначив особливість і важливість такого заходу, адже саме завдяки спільним величезним та натхненним зусиллям педагогів, науковців та громади твориться майбутнє України.

Зі схожим настроєм звернувся до учасників і Геннадій Павлович, відзначивши, що в нинішніх умовах формування безкорисливої поведінки у підростаючого покоління є надзвичайно важливим.

Позицію педагогічного колективу щодо виховного процесу підтримує і голова села Ольга Кравченко, для якої пріоритетним є створення умов для повноцінного життя і розвитку дитини.

Науково-практичний семінар складався з двох частин – теоретичної та практичної.

В першому блоці виступили почесні гості: Олена Алєксєєва, кандидат психологічних наук, проректор КНЗ КОР Київського інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів; Тетяна Тарасова, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Інституту проблем виховання НАПН України; В’ячеслав Вітковський, заслужений артист України, доцент хореографії Київського університету Бориса Грінченка, головний балетмейстер оперної студії Національної музичної академії імені П.І. Чайковського; Людмила Грабовенко, заступник головного редактора Всеукраїнської газети «Справи сімейні», колекціонер; Валентина Вірник, заслужена артистка України, член журі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Адреса дитинства - Гра», керівник гуртка центру творчості дітей та юнацтва «Шевченківець».

Науковцями були розглянуті питання інноваційних форм і методів роботи в сучасному освітньому середовищі. Особливого значення при формуванні просоціальної особистості підлітків відводиться ігровій діяльності, як поєднання задоволення потреб індивіда, приємного проведення вільного часу та спонука інтересу до різних видів занять; тренінговим технологіям та звичаям колективної допомоги українського народу, як свідомої участі підлітків у доброчинній діяльності. Завдяки використанню цих технологій в учнів закладів освіти легше і швидше відбувається процес звільнення від стереотипів й упередженості в стосунках, формуються уміння співробітництва й навички толерантного спілкування, краще розвиваються відповідні якості просоціальної особистості.

З особливостями формування просоціальної поведінки підлітків уразливих категорій в умовах діяльності ОЗНЗ Веприцька ЗОШ І-ІІІ ступенів, як результату експериментальної роботи, ознайомила присутніх заступник директора з навчально-виховної роботи ОЗНЗ Веприцька ЗОШ І-ІІІ ступенів Оксана Федорович. Психологічний супровід експериментальної роботи здійснюється шкільним психологом Тетяною Горобець, і спрямовується на забезпечення послідовного функціонування всіх структурних підрозділів закладу, зорієнтованих на психологічний розвиток школярів, і реалізовується через початкову – визначення за допомогою діагностичних методик готовності школяра до формування просоціальної поведінки – до формування просоціальної особистості.

Колеги з Березанського навчально-виховного комплексу Людмила Максюта, вчитель історії, та Олена Марченко, соціальний педагог. привезли та призентували власний досвід роботи з даного питання.

Узагальнюючи теоретичну частину можемо зробити висновок, що просоціальну поведінку доцільно розглядати як дії та вчинки особистості, спрямовані на досягнення власного і соціального благополуччя. А також. як систему певних моральних якостей, відносин, які характеризуються специфічними почуттями, потребами, мотивами, навичками поведінки.

По закінченню насиченого першого блоку семінару його учасники відвідали фрагмент виховних заходів: гри-подорожі «Людина починається з добра» та гри-епопеї «В пошуках скарбів», які на високому рівні продемонстрували учитель початкових класів Наталія Воронова та учитель української мови та літератури Тетяна Михальченко.

По завершенню семінару-практикуму провели рефлексію в ігровій формі. А також, гості мали нагоду відвідати обласний Меморіальний музей-садибу українського композитора К.Г.Стеценка та храмового комплексу Параскеви Пятниці.

Організацію заходу здійснював відділ освіти Фастівської районної державної адміністрації, начальником якого є Олена Рудаківська. Методичну координацію здійснював методичний кабінет відділу освіти Фастівської РДА.

Захід пройшов у дружній, творчій атмосфері. Кожен учасник був приємно вражений.

Під час закриття заходу учасників порадували подарунками, а всіх, хто долучився до проведення заходу, нагородили подяками.

Переглядів: 404 | Додав: YuriNez | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Архів записів

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Copyright MyCorp © 2024